Dingen die je nog niet wist over olijfolie en het gebruik ervan

Olijfolie is een natuurlijk middel waar je heel veel dingen mee kunt doen. Het probleem is dat iedereen het thuis heeft, maar niemand weet waar ze het allemaal wel niet voor kunnen gebruiken. Buiten dat olijfolie lekker en gezond is, kun je er nog veel meer dingen mee doen.

Olijfolie is te gebruiken in veel dagelijkse dingen, in meer dingen dan dat je zou verwachten. Olijfolie kan je in en rondom het huis gebruiken door zijn veel eigenschappen. De belangrijkste eigenschap van olijfolie dat het een genezende kracht heeft.

Al die eigenschappen van olijfolie en de dagelijkse dingen waarbij je olijfolie kunt gebruiken hebben we onder elkaar gezet en dat zijn meer dingen dan dat je verwacht. Je verwacht het niet bij sommige dingen, maar olijfolie werkt in sommige gevallen beter dan het product dat je normaal zult gebruiken.

Olijfolie werkt prima in de volgende gevallen:

  1. Verzorgingsmiddel voor je huid. Olijfolie bestaat uit gezonde vetten die jouw huid dus goed kunnen voeden. Vooral als je last hebt van een droge huid is het aan te raden om olijfolie te gebruiken.
  2. Voor in bad of als shampoo. Ook in bad heeft olijfolie de functie je huid in te vetten wanneer deze droog is. Daarnaast kan olijfolie functioneren als een glansmiddel voor je haar. Mocht je haar dof zijn, dan kun je wat olijfolie erin doen en dan zorgt olijfolie er weer voor dat het begint te glanzen!
  3. Het laten glanzen van roestvrij staal. Net zoals voor je haar, is olijfolie ook een top glansmiddel voor roestvrij staal. Even een druppeltje op keukenpapier en dan kun je het product weer laten glanzen alsof het nieuw is.
  4. Olijfolie kan helpen om oorpijn tegen te gaan. Tevens heeft thuisarts Barnhoorn dat bevestigt in De Trouw. Je druppelt gewoon een scheutje olijfolie in het pijnlijke oor, dek het vervolgens af met een watje en wacht tot het minder pijn doet.
  5. Voor glanzende schoenen. Waarom zou je geld uitgeven aan dure schoenpoets als je met olijfolie gewoon je schoenen kunt oppoetsen. Let er wel op dat je dan alleen de leren/rubberen schoenen poetst, want op suède en op stoffen schoenen kan olijfolie dan weer vlekken geven.
  6. Oogmake-upremover. Als je moeite hebt om waterproofmascara eraf te halen, dan kun je olijfolie proberen en dan is succes gegarandeerd. Doe een paar druppels olijfolie op je watje en laat het even een paar seconden op je ooglid, wrijf het daarna voorzichtig eraf en tada je bent make-uploos.
  7. Het verwijderen van verfresten. Als je wat verf hebt gemorst op de tegels, muur of je handen, dan kun je gemakkelijk verfvlekken en -resten verwijderen met olijfolie. Een paar druppels doen wonderen om deze resten en vlekken tegen te gaan.

Er kan dus geconcludeerd worden dat olijfolie niet alleen handig is in de keuken maar op veel verschillende andere vlakken.  Haal er dus je voordeel uit, want het is ook nog eens kostenbesparend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *