Natuurazijn: het wondermiddel voor je was(machine)!

Het wassen van kleding is iedere week een hele klus en het lijkt nooit op te houden. Dat is dan nog niet het enige probleem. De wasmachine gaat er elke wasbeurt ook op achteruit en soms is het gewoon onmogelijk om de was nog schoon te krijgen.

Azijn heeft vijf grote voordelen wanneer je het in jouw wasmachine stopt. Ondanks dat azijn een niet heel aangename geur heeft, heeft het voor je was geen nadelige gevolgen als je een scheutje azijn in je wasmachine erbij stopt.

De voordelen op een rij:

  1. Het versterkt de werking van normale wasmiddelen en beschermt je kleding tegen vervaging. Door azijn toe te voegen aan je was, zorg je ervoor dat het wasmiddel de kleding nog beter wast dan wanneer je dat niet toevoegt.
  2. Azijn kan prima fungeren als wasverzachter. Dit is niet alleen beter voor jouw portemonnee maar ook voor het milieu. Vervang dus je wasverzachter gewoon voor azijn. 
  3. Zweet- en deovlekken zijn binnen no-time weg. Azijn ontgeurt namelijk en zorgt er dus ook voor dat hardnekkige vlekken verdwijnen.
  4. De geur van sigaretten verdwijnt helemaal uit je kleding.
  5. Kleding wordt een stuk minder statisch met dit wondermiddel.

In plaats van altijd dure was producten aan te moeten schaffen, kun je het ook een keer proberen om azijn in je wasmachine te stoppen. Door 125ml azijn bij elke wasbeurt te stoppen zorg je niet alleen voor bovenstaande vijf voordelen, maar zorg je er ook voor dat je kleding nooit meer kriebelt, omdat het alle onzuiverheden en waspoeder verwijdert van jouw kleding!

Naast bovenstaande voordelen kun je azijn ook prima gebruiken om je wasmachine te reinigen. Om slijtage aan je wasmachine tegen te gaan kun je af en toe een lege wastrommel draaien met een scheut azijn erin. Laat je wasmachine een programma draaien op 90° en je wasmachine ziet er weer zo goed als nieuw uit. Natuurazijn zorgt er namelijk voor dat hardnekkige zeepresten verdwijnen en dat laat je wasmachine shinen!

Deel het artikel op Pinterest om iedereen te helpen met al hun was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *