Slapen met de verwarming aan is gevaarlijker dan je denkt

De meeste mensen vinden het heerlijk: lekker slapen met de verwarming aan, zodat je het nooit koud krijgt. Wat de meeste mensen alleen niet weten is dat slapen met de verwarming aan erg slechte gevolgen voor je kan hebben.

Natuurlijk is het slapen in een warme kamer erg lekker, maar je moet echt gaan overwegen de verwarming voortaan uit te laten. Het bespaart je niet alleen veel geld op jouw energierekening, maar je gaat er met je gezondheid ook op vooruit.

Mocht je het echt heel vervelend vinden om uit je bed te moeten kruipen in een koude kamer, dan kun je er ook voor kiezen de verwarming aan te zetten een half uur voordat je met opstaan. Dit kun je instellen met de timer die de meeste huishoudens al wel hebben geïnstalleerd in hun huis.

Ga naar de volgende pagina om erachter te komen waarom je nooit meer de verwarming aan moet laten staan wanneer je gaat slapen.

1. Onderzoek heeft aangetoond dat er een direct verband is tussen een warme kamer en slecht kunnen slapen. Een warme kamer zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur te hoog wordt, waardoor je niet goed meer kan slapen. Wanneer je te warm bent kun je last krijgen van slaapprobemen en word je waarschijnlijk vaker wakker terwijl je slaapt.

2. Jouw stofwisselingssysteem werkt beter in een koude kamer. Dat betekent dus dat je in een koude kamer veel meer gewicht verliest dan in een warme kamer. Is dat niet de ultieme droom. Gewicht verliezen terwijl je aan het slapen bent?

3. Een verwarming maakt een kamer niet alleen warmer. Ze zorgen er ook voor dat de lucht een stuk droger wordt. Droge lucht in een kamer zorgt ervoor dat je veel meer vocht verliest dan dat normaal is. Dit kan uiteindelijk weer negatieve gevolgen hebben zoals hoofdpijn of extreme vermoeidheid.

Heeft dit artikel jouw geholpen? Deel hem dan met jouw vrienden, familie en collega’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *