Pijn in je gewrichten? Kom ervan af met deze huismiddeltjes!

Pijn in je gewrichten is helaas geen pretje. Het kan erg veel pijn doen en miljoenen mensen hebben hier dagelijks last van. Om deze reden geven we je in dit artikel enkele huismiddeltjes waarmee je de pijn kunt verlichten.

Jammer genoeg hebben we geen wondermiddel waarmee alle pijn zomaar weg is, maar we kunnen je wel helpen met onderstaande tips. Het versleten kraakbeen kunnen we met deze tips niet terugkrijgen, maar we kunnen het weefsel rondom je gewrichten wel versterken. Hier heb je gelukkig geen speciaal recept voor nodig en je kunt er al mee beginnen met deze producten.

Kurkuma

Kurkuma wordt vaak gebruikt in Indiase curry’s. Het is een gele stof die ontstekingen in de gewrichten vermindert. Vaak heb je dit kruid wel in huis. Je kunt het zelf consumeren door kurkuma in je eten te verwerken óf je kunt bijvoorbeeld met kokosolie een mengsel maken en dat op de plek doen waar je last heb van de gewrichtspijn. Binnen een kwartier tot halfuur heb je veel minder pijn.

Capsaïcinecrème

Deze crème vermindert de pijn, omdat het de aanmaak van endorfine stimuleert. Endorfine is het geluksstofje dat je lichaam aanmaakt bij fijne gevoelens, zoals orgasmes. Het zorgt ervoor dat je minder pijn ervaart en dan functioneert endorfine als een soort morfine. In het begin kan deze crème een beetje prikken, maar wanneer het eenmaal is ingetrokken heb je een stuk minder last van pijn in je gewrichten.

Gember

Een andere goede ontstekingsremmer is gember. Dit spul werkt het beste wanneer je er een geconcentreerde hoeveelheid van gebruikt. Je kunt het consumeren door een paar stukjes verse gember af te snijden en er thee uit te trekken, maar je kunt het ook opeten. Let er wel op dat gember een bepaalde smaakbeleving geeft, het heeft namelijk een erg sterke smaak. Gember is voornamelijk gunstig om dus de gewrichtspijn tegen te gaan.

Visolie

Omega-3 vetzuren staan bekend om hun ontstekingsremmende eigenschappen. Het product waar hier het meeste van inzit is visolie. Heb je dus last van gewrichtspijn, dan kun je visolie slikken om de pijn tegen te gaan.

Brandnetel

Door brandnetels wordt je bloed gezuiverd. Hierdoor heb je een stuk minder last van ontstekingen. Je kunt hiervoor het beste drie koppen brandnetelthee drinken per dag.

Deel dit artikel op Pinterest zodat iedereen weet hoe ze pijn in de gewrichten kunnen voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *