Op deze manier kun je een blik openen zonder blikopener

Ik weet bijna zeker dat iedereen wel een keer een blik in zijn handen heeft gehad zonder dat hij een blikopener bij zich had. Je had waarschijnlijk zin in het eten van wat tonijn of je moest de kat even snel voeren, maar je hebt op dat moment even geen blikopener bij je.

In het filmpje op de volgende pagina wordt precies uitgelegd hoe je een blik kunt openen zonder ook maar een blikopener te hoeven gebruiken.

De meeste keren dat ik een blik moet openen moet ik eerst op zoek gaan naar een blikopener. Dit duurt soms al wel 5 tot 10 minuten! Daarna is het al veel te moeilijk om het blik met de blikopener open te maken en dan is er ook nog een kans dat er iets vreselijk misgaat, waardoor alle inhoud van het blik op de grond komt te liggen.

In de video vind je gelukkig een oplossing op het eerste grote probleem, maar nog niet helemaal op het tweede probleem. Het tweede probleem lijkt er zelfs mee vergroot te worden.

In het filmpje zie je dus een goede truc om je blik te openen, maar het gaat niet zonder knoeien.

Je kunt het blikje over beton laten glijden, en daarna kun je het blikje openen. Het beton en de druk die erop staat zorgen ervoor dat de randen loskomen waardoor je makkelijker het blikje open kunt laten “poppen”.

Weliswaar toch handiger om toch een blikopener in huis te halen? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *