Op deze manier heb je geen last meer van pijnlijke nachtelijke krampen

Pijnlijke nachtelijke beenkrampen zorgen ervoor dat je in de nacht uit bed moet gaan, omdat de pijn anders ondraaglijk is. De krampen kunnen je slaappatroon beïnvloeden, ook kunnen ze uren achter elkaar doorgaan. Al met al is dit gewoon een oncomfortabele blessure waar je snel van af wilt komen. Dat kan ook prima, er zijn namelijk erg veel oplossingen om van die krampen af te komen. Het is alleen wel belangrijk dat je weet waar die krampen vandaan komen.

Wat zijn de nachtelijke krampen?

Aan de naam kun je al zien waar het voor staat, het zijn krampen in de nacht en meestal zijn die krampen in je benen. In de meeste gevallen is het de kuitspier die samentrekt, maar er zijn ook genoeg mensen die de krampen in hun dijbeen hebben. De oorzaak van de krampen kan zijn dat je de spieren last hebben van spasmen of van onvrijwillige samentrekkingen van de spier. Het gevolg is dat je pijn hebt en je kunt je spier maar beperkt gebruiken tijdens de kramp. De krampen komen meestal voor bij mannen en vrouwen die de leeftijd van 50 jaar hebben.

Waarom vinden deze krampen plaats?

In de meeste gevallen zitten er een oorzaak achter de krampen, maar er zijn ook genoeg gevallen dat er geen oorzaak te vinden is voor de krampen. Een aantal oorzaken voor de krampen kunnen zijn: het te veel gebruiken van de spieren in een bepaalde periode, het werken op een betonnen ondergrond of een verkeerde houding bij het zitten. Maar er zijn nog meer andere redenen die beenkrampen kunnen veroorzaken. Bijvoorbeeld: uitdroging, diabetes, de ziekte van Parkinson, zwangerschap en alcoholisme. Deze voorbeelden gaan meestal gepaard met nachtelijke beenkrampen.

In het filmpje hieronder legt dokter Larry Santora je uit hoe je met huishoudelijke producten of door stretchtrucjes vervelende nachtelijke beenkrampen kunt voorkomen.

Tips en trucs uit het filmpje die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je geen kramp krijgt:

  • Allereerst kun je met je vlakke handen tegen de muur gaan staan en vervolgens stretch je je voeten plat op de vloer, waarna je de kuit stretcht.
  • Zorg ervoor dat je goed gehydrateerd bent, dus drink veel water!
  • Eet een banaan.
  • Slik magnesium- en/of calciumtabletten.
  • Slik co-enzym Q10.

Als je een kramp krijgt, is het fijn dat deze weggaat. Je kunt ze wegkrijgen door de volgende manieren:

  • Kininesulfaat slikken, 200-300 mg helpt om de krampen weg te nemen. Als je elke nacht last hebt van krampen, dan kun je het elke keer voor het naar bed gaan nemen en anders zorg je ervoor dat je hiervan een dosis hebt in je nachtkastje.
  • Tonic. Drink een half glaasje hiervan, daar zit namelijk kininesulfaat in en dat zal ervoor zorgen dat de pijn wegebt.
  • Gele mosterd. Neem een of twee theelepels mosterd en dat zal ongeveer binnen vier tot tien minuten de pijn wegnemen.
  • Augurkensap. Als je een ongeveer twee ons augurkensap neemt, dan zal dat ook de pijn afnemen. Augurkensap bevat veel sodium en andere mineralen die de kramp tegen zullen gaan in ongeveer tien minuten.
  • Een (ingepakt) stuk zeep, leg die bij het voetgedeelte van het bed. Ook deze truc zal de krampen tegengaan. Veel mensen die dit hebben uitgeprobeerd hadden er binnen een of twee weken veel minder last van de nachtelijke krampen.

 

Heb je wat aan deze handige tips gehad? Deel dit dan met je familie en vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *