Onderzoek toont aan dat het jongste kind het leukste is

De meeste gezinnen zien wel dat het jongste kind meestal het drukste is en veel vaker een ruzie heeft met de oudere broers of zussen (als hij deze heeft). Uit onderzoek van  ‘YouGov’ is gebleken dat het jongste kind van het gezin in de meeste gevallen het leukste is.

Jammer genoeg kleven er ook nadelen aan het zijn van het leukste kind van de familie. Je bent namelijk niet alleen de grappigste, maar komt in vergelijking met jouw oudere broers en zussen wel tekort aan verantwoordelijkheidsgevoel.

Als jongste kind heb je het namelijk een stuk makkelijker dan je broers en zussen. In de meeste gevallen volg je gewoon wat je oudere broers en zussen al hebben gedaan en ben je hier veel minder zenuwachtig over, omdat het bij hen ook goed is gekomen.

De jongste krijgt meestal ook veel meer aandacht van de familie dan de oudere broers/zussen. Dit gaat geheel onbewust maar gebeurt toch in de meeste gezinnen. Hierdoor hebben de jongste kinderen meer zelfvertrouwen en kunnen ze beter met deze aandacht omgaan.

Ga naar de volgende pagina om te zien waar de oudere kinderen van het gezin goed in zijn.De oudere kinderen in het gezin hebben een groter verantwoordelijkheidsgevoel en zijn daarnaast organisatorisch veel sterker en zijn over het algemeen een stuk succesvoller in het leven. Ze hebben voor de meeste dingen veel harder moeten werken en dit werpt de verder af in het leven.

Je hoeft dus zeker niet altijd de leukste te zijn om uiteindelijk gelukkig te worden. Er zitten ook vele voordelen aan het zijn van de oudste, maar je bent jammer genoeg niet de leukste in het gezin.

Wie moet dit artikel lezen? Deel het met deze personen, misschien wel je oudere broers/zussen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *