Om deze reden moet je nooit meer gebruikmaken van wattenstaafjes om je oren schoon te maken

Het staat meestal op de verpakking: breng de wattenstaafjes niet in het gehoorkanaal en dit is ook precies wat de dokters zeggen.

Een tip die een dokter meegeeft is om nooit iets in je oor te steken wat kleiner is dan je elleboog. Alles wat kleiner is kan uiteindelijk voor schade zorgen aan je oor en kan zorgen voor erge gevolgen aan je gehoorkanaal. Je kunt ervoor zorgen dat bacteriën in je oor kunnen komen en je kan zelfs belangrijke delen voor je gehoor aantasten.

Wat ook een groot probleem is met wattenstaafjes voor de oor, is dat al het oorsmeer eerder wordt teruggeduwd in het oor dan dat het er wordt uitgehaald. Het wattenstaafje wordt dus wel vies, maar je duwt nog meer oorsmeer terug in je oor. Dit zorgt voor opeenhoping van oorsmeer in je oor, wat uiteindelijk voor problemen kan zorgen met je gehoor.

Hoe zorg je er dan voor dat je je oor schoon kunt maken?

Niet. Je hoeft je oor helemaal niet schoon te maken zodat het goed kan functioneren. Je lichaam heeft zelf al een manier gevonden om van het overtallige oorsmeer af te komen. Dit gaat namelijk helemaal vanzelf wanneer je aan het praten bent of wanneer je jezelf doucht. Hiervoor hoef je dus geen wattenstaafje te gebruiken.

Maar 1% van de bevolking heeft een probleem met de productie van zijn oorsmeer en moet andere middelen inzetten om van zijn teveel aan oorsmeer af te komen. De kans is dus heel klein dat jij die ook nodig hebt. Mocht jij dit probleem ook hebben? Ga dan eerst naar de huisarts en hij zal je een passende oplossing voorschrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *