Waarom je nieuwe kleding direct moet wassen na aankoop

Iedereen koopt om de zoveel tijd eens nieuwe kleding. Vrouwen misschien iets meer dan mannen, maar het gaat er om wat je met jouw aankoop doet nadat je hebt afgerekend aan de kassa.

De kans is groot dat je of het kledingstuk meteen aantrekt in de winkel of dat je het thuis meteen in je kledingkast legt. Geen van beide dingen is aan te raden. In beide gevallen draag je dus de kleding terwijl er nog allerlei chemicaliën in zitten.

Dit is trouwens niet het enige. In de meeste gevallen ben je namelijk niet de enige die dat T-shirt heeft aangedaan. Er zijn misschien wel tien personen voor jou geweest die het aan hebben gehad en uiteindelijk tot de conclusie zijn gekomen het niet mee naar huis te nemen. Nu tijdens de coronacrisis is het helemaal verstandig om de kleding eerst te wassen zodat de aanwezige bacteriën doodgaan. Dat geldt overigens ook voor webshops. Mensen hebben de mogelijkheid de kleding terug te sturen en de webshops gaan deze echt niet eerst wassen voordat ze het kledingstuk naar de volgende klant sturen.

Nieuwe kleding bevat dus veel bacteriën van andere mensen, maar zoals hiervoor al gemeld zitten er ook veel giftige chemicaliën in.  Lees op de volgende pagina waarom dit zo erg is en je jouw kleding voortaan dus echt eerst moet wassen voor je het aantrekt.

Wanneer kleding wordt gemaakt dan wordt het behandeld met chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor jouw gezondheid. Deze chemicaliën worden gebruikt om bacteriën te weren uit de kleding en om ervoor te zorgen dat de kleding minder kreukelt.

Wat schijnt is dat dezelfde chemicaliën worden gebruikt voor lijken om ervoor te zorgen dat ze goed blijven tot na de begrafenis.

Er wordt trouwens nog iets anders gedaan met nieuwe kleding. Nieuwe kleding wordt bijna altijd behandeld met chemische kleurstoffen. Wanneer je hier allergisch voor bent dan kunnen kleurstoffen er voor zorgen dat je uitslag, jeuk en irritaties krijgt van de nieuwe kleding.

Vaak zie je ook dat kleding van mindere kwaliteit wordt als je deze wast. Dat heeft dus te maken met de chemicaliën die dan uit de kleding verdwijnen door het wassen. Hoe je kleding goed houdt na aankoop wordt verteld in onze andere posts. Maar wees er in ieder geval van bewust dat het belangrijk is om jouw kleding te wassen na aankoop en voordat je het aantrekt. Daarnaast ruikt het kledingstuk dan ook een stuk lekkerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *