Om deze 3 ingrediënten kun je deodorant het beste NOOIT meer gebruiken

Niemand staat vrijwillig op een plek waar er veel producten worden gemaakt met giftige stoffen. Niemand wil dit inademen of ermee in contact komen. Toch doen we dit dagelijks door iedere dag deodorant op onze oksels te spuiten, waar allerlei giftige stoffen in zitten.

Volgens een professor in North Carolina zijn er zelfs verschillende deodoranten op de markt waarbij de giftige stoffen uiteindelijk in jouw bloed kunnen komen en op deze manier die giftige stoffen dus door heel jouw lichaam worden vervoerd. Wanneer je iets eet waar gevaarlijke stoffen in zitten is dit meestal minder erg dan wanneer je het op jouw huid spuit, omdat voedsel helemaal wordt verteerd en nog langs jouw lever komt.

In deodorant kunnen 5 verschillende giftige stoffen zitten die slecht voor jouw gezondheid zijn. Bekijk op de volgende pagina welke stoffen dat zijn en waarom ze zo slecht zijn voor jouw gezondheid.

Ook geven we je een tip van wat voor deodorant je voortaan wel kunt kopen zonder dat je daar giftige stoffen mee op je huid aanbrengt.

Parabenen

Parabenen zijn conserveermiddelen die ervoor zorgen dat de andere ingrediënten in de deodorant niet over de datum raken. Uit onderzoek is gebleken dat verschillende soorten parabenen slecht zijn voor het regelen van jouw geslachtshormonen. Wat de onderzoekers het meest zorgen baart, is dat de borsten van mannen en vrouwen een gevoelige plek hebben voor dit soort hormoonwisselingen en dat het uiteindelijk zou kunnen leiden tot borstkanker. Dit feit wordt ook onderzocht door de American Cancer Society maar zij hebben nog geen goed bewijsmateriaal gevonden om dit te kunnen onderbouwen.

Aluminium

Aluminium is niet te vinden in de meeste deodoranten. Wel is deze stof vaak te vinden in anti-transparantie deodoranten. Aluminium kan zorgen voor instabiliteit in de genen wat om precies dezelfde reden slecht is als parabenen. Ook dit is nog niet bewezen door het American Cancer Society, maar de onderzoekster is wel bang dat er relatie in te vinden is.

Triclosan

Triclosan wordt gebruikt om bacteriën mee te doden. Het wordt gebruikt in producten zoals anti-acne en handzeep. Onderzoekers hebben nog nooit weten aan te tonen dat triclosan erg slecht is voor je gezondheid, maar volgens een recent onderzoek is de vraag hierover wel steeds groter geworden. Net zoals bij bovenstaande twee stoffen zorgt ook triclosan ervoor dat er schommelingen ontstaan in de hormonen. Hier hoef je echter niet al te bang van te worden, omdat bij 75% van de Amerikaanse bevolking deze stof terug kan worden gevonden in hun urine en het anders al lang zou zijn afgeschaft.

De enige manier om je niet bloot te laten stellen aan deze stoffen is door alle deodoranten van de hand te doen. Dit is eigenlijk niet echt een optie, dus wanneer je een gezondere deodorant wilt dan kun je het beste kijken naar een deodorant waar geen aluminium in zit en zo min mogelijk van de andere twee bovengenoemde stoffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *