Met deze truc blijft jouw witte kleding voor altijd wit!

De was doen het is vervelend, vermoeiend en saai. Het ergste wat er dan nog is, is dat er minimaal een kledingstuk is waar de vlek niet uit wil. Ondanks dat je er alle moeite voor hebt gedaan.  Een vlekverwijderaar kopen is ook geen optie, omdat die meestal erg prijzig zijn.

Toch is er een oplossing, azijn is namelijk een ingrediënt dat erg efficiënt werkt om vlekken uit je was te krijgen. Het werkt ook nog heel simpel, je hoeft namelijk maar een klein beetje azijn bij het waspoeder te doen en het werkt gelijk. Hiermee bespaar je ook nog een hoop geld. Op de volgende pagina zijn nog 6 tips te vinden over het gebruik van azijn.

Wassen met azijn kan een oplossing zijn in de volgende gevallen:

  1. Vul een teiltje met warm water, voeg wat azijn erbij toe en laat je spullen hierin weken. Dit je laat je tot de volgende ochtend staan en dan gooi je de spullen in de wasmachine. Hierdoor zorg je ervoor dat alle nare geurtjes uit de kleding gaat. Wellicht ervaar je dat niet zo omdat azijn ook niet het meest frisse geurtje is, maar het helpt echt! Nadat je een was hebt gedraaid, zul je merken dat je klas weer heerlijk schoon ruikt.
  2. Iets waarvoor azijn ook heel effectief is, is als je  de vlekken niet uit je zwemkleding of onderbroeken krijgt. Je vult een teiltje met warm water, je voegt er zes eetlepels azijn aan toe en dit laat je dan weken voor ongeveer 30 minuten. Vervolgens kun je deze kledingstukken ook in de was even met wat wasmiddel wassen. Let er wel op dat je geen wasverzachter gebruikt, want dat kan juíst vlekken geven op de zwemkleding en het kan zorgen voor jeuk bij het ondergoed.
  3. Heb je ook weleens last van zweet- of deodorant vlekken die niet los willen laten? Dat is verleden tijd wanneer je een beetje azijn op de plekken doet en het enkele minuten laat intrekken. De gele vlekken zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen.
  4. Waar azijn nog meer heel goed voor is, dat het kan functioneren als wasverzachter. Het enige wat je moet doen is wat azijn in de trommel gooien. Je kunt het gebruiken bij je handdoeken, zodat ze weer lekker zachter worden. Het heeft wellicht niet dezelfde geur als wasverzachter maar het heeft wel hetzelfde effect en is zo’n tien keer goedkoper.
  5. Azijn kan ook je wasmiddel versterken. Je hoeft alleen een half kopje met azijn bij je was te doen en de werking van het wasmiddel wordt versterkt.
  6. Als laatste kan azijn nog dienen om je wasmachine schoon te maken. Je hoeft maar een scheutje azijn in je lege wasmachine te doen en hem aan te zetten. Draai een programma op 90 graden en je wasmachine is weer mooi schoon.

Heb je wat aan deze tips gehad? Deel dit dan met je familie en vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *