Met deze simpele stappen creëer je een eindeloze voorraad bosbessen

Bosbessen hebben een aantal voordelen voor je gezondheid en bovendien smaken ze ook nog eens heerlijk. Bosbessen bevatten belangrijke stoffen voor je lichaam, zo bevat het antioxidanten en die je cholesterol verlagen, maar de antioxiden voorkomen ook geheugenverlies en ze verlagen je bloeddruk. Daarnaast zorgen antioxidanten ook nog eens voor de vermindering van ouderdomskwaaltjes.

Dit is dus een geneesmiddel van de natuur, want het bevat vrijwel alleen maar voordelen voor je lichaam. Je kunt als je tijd genoeg hebt deze bosbessen in het bos zelf gaan plukken, maar daar heeft niet altijd iedereen de tijd en energie voor. Een ander alternatief is om de bosbessen gewoon in de supermarkt te kopen. Het nadeel daarvan is dat ze niet zo goed zijn als de wilde bosbessen.

De beste optie is daarom om zelf bosbessenplanten in je tuin te zetten, dan kun je bosbessen zelf gaan kweken. Het is echter wel van belang dat je een tuin hebt en geen balkon omdat goede ondergrond belangrijk is. Het is vrij eenvoudig om ervoor te zorgen dat je zelf gekweekte bosbessen hebt. Aan de hand van een stappenplan wordt uitgelegd hoe je dat simpel kunt doen.

Het is wel belangrijk dat je eerst een goede plek uitzoekt waar je ze wilt gaan kweken, want de planten hebben wel veel zonlicht nodig. Lees op de volgende pagina hoe je die bosbessen kunt kweken. Zorg ervoor dat je de juiste zaadjes hebt om de bosbessen te kunnen planten.

De vier stappen:

  1. Het is belangrijk dat je zorgt dat er genoeg ruimte is voor de bosbesplanten. Als je meer dan een plant wilt, is het belangrijk dat de planten ongeveer 1,5 meter uit elkaar kunnen staan.
  2. Vervolgens plant je de planten in het voorjaar, want dat is het de beste tijd om ze te planten. Je moet de planten in een gat van 50 cm bij 45 cm planten. Daarnaast en dat is ook de gelijk de volgende stap moet je ervoor zorgen dat ze genoeg water krijgen.
  3. Vervolgens zorg je ervoor dat de grond bij de plant onkruidvrij is. Het is belangrijk dat de planten goed onderhouden worden en hierbij hoort dus ook het onkruidvrij houden. Het snoeien van de planten en ervoor zorgen dat ze in goede conditie zijn hoort hier ook bij.
  4.  Als laatste is het belangrijk dat je de planten genoeg mest geeft, gebruik dan altijd organische mest. Hiermee voorkom je namelijk schade aan de plant mee en het zorgt ervoor dat je planten langer blijven leven.

Na enige tijd zien je bosbesplanten er goed uit en zul je kunnen genieten van heerlijke bosbessen! Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *