Met deze oefeningen verbrand je binnen 4 minuten 100 calorieën

Afvallen wordt als een van de moeilijkste dingen in het leven beschouwd. Veel mensen proberen verschillende diëten en beginnen spontaan met veel  sporten. Dat sporten valt vies tegen, je moet jezelf ineens in een bepaald ritme krijgen en het voelt alsof je veel moeite ervoor moet doen waardoor je ertegen op ziet.

Hieronder staan een paar goede oefeningen waarmee je makkelijk en snel kunt gaan afvallen, zodat je hier geen duur abonnement meer voor hoeft af te sluiten bij de fitness. Bekijk hieronder en op de volgende pagina’s de oefeningen, waarmee jij straks lekker aan de slag kunt gaan.

1: Jumping jacks

Deze oefening kent bij iedereen wel en val je hard mee af. De oefening wordt de jumping jack genoemd, waarbij je continu spring en de ene keer je arme omhoog doet en je benen uit elkaar en de andere keer je benen naar beneden en de benen naar elkaar toe.

2: Squatten

Ga door je benen en strek je armen ver voor je uit. Op deze manier train je goed jouw beenspieren en de spieren in jouw kont. Omdat dit een behoorlijk zware oefening is val je hier behoorlijk snel mee af. Dit is trouwens niet alleen goed om snel mee af te vallen, maar je krijgt hier ook een rondere kont van.

3: Opdrukken

Druk op tot dat je niet meer kunt, zodat je jezelf altijd blijft uitdagen. Zorg er alleen wel voor dat je voor jezelf een minimum instelt, omdat anders de kans te groot is dat je vals speelt en te vroeg stopt met opdrukken.

Het is hierbij van belang dat je tot het uiterste gaat en dat er altijd een stijgende lijn te zien is. Wanneer je deze oefening iedere dag doet, dan moet het zeker mogelijk zijn dat je na twee weken 25 pushups kunt doen achter elkaar.

Zijn pushups op de grond nog te zwaar? Doe ze dan tegen de muur en bouw het rustig op.

4: Stap naar voren

Dit is een van de minst zware oefeningen op het lijstje. Je stapt naar voren en buigt met het andere been tot die net iets boven de grond blijft hangen. Dit doe je tussen de 10 en 20 keer. Het is afhankelijk van wat jouw niveau is en hoeveel je aan kunt wanneer je de andere oefeningen ook nog moet doen.

Het is de bedoeling dat je alle vier de oefeningen achter elkaar doet en dat je dit in vier rondes doet. Elke oefening heb je dan dus vier keer gehad.

Als het goed is kost dit niet meer dan 20 minuten per dag en na een paar weken voel je je waarschijnlijk al stukken beter.

Heb je misschien nog een andere oefening die we er aan toe moeten voegen? Zet het dan in de reacties en misschien voegen we hem er nog wel aan toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *