Met deze trucs kom je snel van je koortslip af

Het is weer de periode om een koortslip te krijgen, want de meeste mensen die een koortslip krijgen hebben hier last van in de herfst of in de winter. Zo’n koortslip komt altijd op het meest ongelegen moment. Het is niet alleen mogelijk om de koortslip op je mond te krijgen maar het kan ook rondom je ogen of je neus komen. Op het moment zijn er wel al heel veel producten verkrijgbaar die beweren dat ze een koortslip kunnen genezen. Maar over het algemeen werken deze producten niet zo goed. Deze zalfjes, crèmes of andere middelen zijn bij de apotheek meestal zeer prijzig. Daarom hebben wij een aantal trucs die ervoor zorgen dat je binnen één dag van je koortslip af bent. Bovendien zijn deze trucs beter, natuurlijker en een stuk goedkoper.

In dit artikel leggen we uit hoe je een koortslip binnen één dag kunt laten genezen, met ingrediënten die de meesten vast wel in huis hebben. Hoewel je zeker met een koortslip in staat bent om naar de winkel te rennen. Deze tips laten je ook zien dat het genezen van een koortslip niet per se duur en moeilijk hoeft te zijn.

Bekijk de handige trucs op de volgende pagina!

Pepermuntolie

Dit product is verkrijgbaar bij een toko of bij een apotheek. Hierbij dip je een watje in de pepermunt olie en houd je het watje tegen de koortslip aan. Dit doe je 15 minuten lang en dat drie keer per dag. Wat een voordeel is van de pepermuntolie is dat het ontzettend lekker ruikt.

Melk

Het tweede product dat ontzettend goed werkt is melk. Dit klinkt misschien raar maar het werkt fantastisch. Bijna iedereen heeft wel een pak melk in huis en wat je er moet doen is er simpel. Dit is dus handig als je een koortslip hebt en je niet weet wat je precies moet doen. Je doet hetzelfde als bij pepermuntolie; je dipt namelijk een watje in de melk. Dan houd je dat watje voor 15 minuten tegen je koortslip en dat doe je dus drie keer per dag. Daarnaast kun je ook melk drinken omdat daar het aminozuur lysine inzit dat het virus dat tot uiting komt tegengaat.

Aloë vera

Dit product werkt bijna hetzelfde als de eerste twee producten. Je neemt wat sap van een aloë vera en dipt daar weer een watje in, dan houd je dat watje voor 15 minuten tegen je koortslip en dat weer drie keer per dag.

Vitamine D

Het beste is om een koortslip te voorkomen. Zorg ervoor dat je veel vitamine D binnenkrijgt, want dat verkleint de kans op een koortslip. Het is soms wel lastig om genoeg vitamine D binnen te krijgen, maar daar zijn dan ook pilletjes voor . Die neem je dan twee keer per dag in en dat zal ervoor zorgen dat de kans op een koortslip krijgen een stuk kleiner is.

Knoflook

Deze truc is wel erg makkelijk en zorgt er ook voor dat je van je koortslip afkomt. Wat je moet doen is: pers wat knoflook in een knoflookpers. Het pulp wat eruit komt is goed te gebruiken en is erg gezond. Dat pulp wrijf je over de koortslip en koortslip verdwijnt in een dag. Dit zal alleen wel erg veel stinken en wat dus niet zo fijn is.

L-lysine

Slik wat extra lysine, zoals al eerder aangegeven is het een aminozuur dat het virus dat een koortslip doet veroorzaken tot uiting laat komen. Mocht je de koortslip voelen opkomen, dan kun je het beste 4000 mg slikken. Je zult merken dat dat direct helpt bij de bestrijding ervan. Daarnaast kun je ook producten eten die lysine bevatten, dat zijn bijvoorbeeld melkproducten: melk, boter, kaas, yoghurt, etc, vruchten zoals avocado, mango, peren, appels, tomaten en abrikozen en ook gevogelte en andere vleessoorten als rund- en lamsvlees.

Naald

Wellicht denk je nu: hoe kan een naald mijn koortslip genezen? Heel simpel. Op het moment dat je ziet dat er blaasjes worden gevormd, prik je deze door met een naald. Zorg ervoor dat je de naald ontsmet, dat kun je doen door ontsmettingsspray/spul te gebruiken of door de naald warm te laten worden door het even in het vuur te houden. Zorg ervoor dat je erg secuur te werk gaat, want het gele spul dat uit de blaasjes komt is erg besmettelijk, dus kijk uit dat je jezelf niet besmet. Als je de blaasjes hebt doorgeprikt dan kun je ze nog een keer ontsmetten. Gebruik hiervoor wattenstaafjes of watjes, en zorg dat je alles gelijk weggooit en je je handen wast. Als het plekje erg brandt, kun je de koortslip laten afkoelen met wat ijsklontjes. Je kunt er ook tandpasta opsmeren om de blaasjes uit te drogen. Was nogmaals je handen als je dit proces hebt voltooid en raak de koortslip zo weinig mogelijk aan.

Witte tandpasta

Tandpasta laat zoals hierboven al gemeld de blaasjes uitdrogen. Je kunt dit op de blaasjes smeren, maar let wel op in welk stadium je koortslip zich bevindt. Als je huid namelijk aan het herstellen is, kun je beter een vochtinbrengende crème erop smeren, zoals zinkzalf of sudocrème.

Vermijden van voedingsproducten met arganine

Door bepaalde voedingswaarden te vermijden kun je ervoor zorgen dat je een wat sneller herstel hebt. Uiteraard is het goed om geraffineerde suikers en slechte vetten te vermijden, want jouw lichaam is op dat moment bezig tegen een virus te vechten. Het belangrijkste is om voeding met de stof arganine even te vermijden. Dat zijn o.a. de volgende producten:

  • Cafeïne
  • Bananen, rozijnen, sinaasappels, aardbeien, druiven en rozijnen
  • Alle zaden en noten, maar met name amandelen, sesamzaad, kokosnoot en pinda’s
  • Champignons, knoflook, bieten, selderij, spruiten, komkommer, uien en radijs
  • Volle granen, zoals haver en tarwe
  • (Soja)bonen en linzen
  • Chocolade en cacao

De koortslip zal met deze tips tot het verleden behoren! Deel deze tips met al je vrienden en familieleden die hier ook weleens last van hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *