Last van zilvervisjes in huis? Met deze simpele tips ben je er zo vanaf!

Misschien ken herken je het volgende verhaaltje wel:
Ben je net even rustig je tanden aan het poetsen na een lange werkdag, zie je ergens weer een snel grijs klein beestje voorbij schieten. Het is weer zo ver… Weer een zilvervisje dat je moet gaan vermoorden. Iets waar je niet vrolijk van wordt, want deze beestjes zien er vies uit. Als je vervolgens wat papier pakt, en het visje wilt gaan vangen, lijkt het beestje weer weg te zijn. Je gaat verder met je avondritueel en ziet dan dat het beestje zich gewoon heeft verstopt in een voeg. Je pakt weer je papier en hoopt het gelijk dood te drukken. Helaas weer zonder succes… Na twee minuten heb je het gevangen en kun je het eindelijk dood maken.

De meeste huishoudens hebben er last van: de bijna niet weg te krijgen zilvervisjes. Het is een vieze gedachte maar vooral heel vervelend als je ze in huis hebt. Veel mensen willen er dan ook graag vanaf, alleen het probleem is dat ze niet weten hoe ze er vanaf kunnen komen. In dit artikel een paar tips hoe je makkelijker van zilvervisjes afkomt.

De reden waarom mensen zilvervisjes in huis hebben is vrij simpel. Het komt namelijk door de vochtigheid in een huis en van die vochtigheid is lastig af te komen. Ieder huis heeft tegenwoordig isolatie maar die isolatie zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid hoger is en daardoor is de kans op zilvervisjes ook hoger. Daarnaast houden zilvervisjes erg veel van papier, of het nou gaat om wc-papier of karton, ze verstoppen zich in het papier.

Het isolatieprobleem doet zich vooral voor in nieuwe huizen, maar de zilvervisjes vinden in oude huizen ook wel een plekje waar het warm en vochtig genoeg is voor hen. De zilvervisjes zitten vooral achter plinten, in ventilatieopeningen en in kieren en naden. Af en toe komen ze naar buiten en dat willen wij dus niet.

Om van de zilvervisjes af te komen moet je een val voor ze maken. Hiervoor heb je alleen wat brood, een jampot en duct tape nodig. Het werkt heel simpel, je wikkelt de pot aan de buitenkant helemaal in met de tape, dan stop je er een stukje brood in en is de val klaar.

Je zet de val op de plekken waar zilvervisjes graag zitten en je wacht het even af. Als een zilvervisjes namelijk naar het brood toe kruipt en dus in de pot klimt zit hij gevangen. Door de gladde zijkanten van de pot kan het zilvervisjes er niet meer uit klimmen en zit hij gevangen.

Een andere optie om van zilvervisjes af te komen is met een simpele spray. Je neemt een sprayflesje gevuld met ongeveer 250 ml water, je voegt bij het water een paar druppels lavendelolie en wat citroensap toe. Vervolgens hoef je het middeltje alleen nog te sprayen op de plekken waar zilvervisjes zitten en zullen ze dan vanzelf weg gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *