Last van grijze haren? Probeer dit dan nu direct!

Ouder worden: er is geen ontkomen aan. Helaas komen er bij het ouder worden niet alleen rimpels kijken, maar ook grijze haren. Iets waar menig mens niet heel blij van wordt. Sommige mensen hebben er echt last van en andere maakt het niet zoveel uit. Als je er een vindt, dan kun je ervan uitgaan dat je er nog veel meer gaat vinden. Grijze haren tegengaan is erg lastig want als je er een uittrekt, komen er vervolgens tien voor terug.

Een optie om grijze haren tegen te gaan is om je haar te gaan verven. Dat kost je alleen veel tijd en geld. Veel mensen doet dit, maar die mensen weten niet dat er een trucje is dat veel goedkoper is én dezelfde werking heeft. Het klinkt misschien raar maar het enige wat je hiervoor nodig hebt is een zak met aardappelen.

De werking van aardappelen en dan met name de schillen is sterk, omdat deze een bepaald stofje bevat. Dit stofje heet ‘catecholase’ en het wordt al in veel cosmetische middelen gebruikt. Het wordt namelijk ook al gebruikt in producten die beloven om je huid te egaliseren. Maar het helpt dus ook om je haar weer kleur te geven!

Dit is een natuurlijk middel dat goed is voor je haar. Er zijn alleen een paar dingen die je eerst moet doen om het spul te laten werken.

Wat moet je doen?

  1. De eerste stap die je moet volgen is dat je een paar aardappelen moet koken voor 20 minuten. Je hoeft hiervoor niet de aardappelen te schillen, want het is juist van belang dat de schil om de aardappel blijft zitten.
  2. Na het koken verwijder je de schil van de aardappelen. Deze schillen pureer je dan in een blender. Dit doe je totdat het een prutje is.
  3. Na het wassen van je haar breng je dit prutje aan op je haar. Dan laat je dit intrekken voor ongeveer 15 minuten. Na die 15 minuten spoel je je haar uit en was je het nog een keer uit met een shampoo. De reden om je haar erna nog een keer te wassen is omdat je haar anders naar de aardappelschillen blijft ruiken. Laat je haar drogen of föhn het. Bewonder vervolgens het resultaat in de spiegel, en je zult zien dat je van je grijze haren af bent zonder het te verven.

Denk jij dat dit artikel jou gaat helpen? Deel het artikel dan op Pinterest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *