Last van een ochtendhumeur? Met deze tips heb je er nooit meer last van!

Een ochtendhumeur, je kent of bent vast wel iemand die dat heeft. Heb jij in de ochtend ook vaak last van een ochtendhumeur? Dat kan erg vervelend zijn en veel mensen denken dat ze er vaak niks aan kunnen doen. Maar je kunt er degelijk wel iets aan doen. Met de tips in dit artikel heb jij nooit meer last van een ochtendhumeur. Je kunt ook dit artikel doorsturen als je lijdt onder iemands ochtendhumeur en wilt dat diegene er wat aan gaat doen.

Mensen die een ochtendhumeur hebben worden er vaak op aangesproken. Familieleden of ,in veel gevallen, collega’s spreken je erop aan, maar wat zij niet weten is dat je er eigenlijk vrij weinig aan kunt doen. Het is gewoon pech hebben als je er last van hebt, maar vanaf nu hoef je er nooit meer last van te hebben.

Je hebt het humeur al sinds dat je uit bed bent gestapt en je hebt hier verder geen kwade bedoelingen mee. Het ochtendhumeur heeft namelijk helemaal niets te maken met je karakter of instelling. De reden waarom je het hebt is door je biologische klok en daar kan een mens vrij weinig aan veranderen.

Maar toch zijn er een aantal tips waardoor je nooit meer last van een ochtendhumeur hoeft te hebben.

Wil je geen last meer hebben van een ochtendhumeur, gebruik dan de volgende tips:

  1. Wees actief in de ochtend, je zult je hierdoor een stuk energieker voelen de gedurende dag. Ga bijvoorbeeld in de ochtend een uurtje joggen of naar de sportschool voordat je naar je werk of naar school moet. Ben je geen sportfreak? Dan kun je er ook voor kiezen om een blokje om te gaan of rustig wakker te worden met een yogavideo op YouTube.
  2. Bij het opstaan drink je een groot glas koud water. Het water kun je gekoeld houden in de koelkast. Je lichaam krijgt op het moment dat je dat drinkt een soort van wakker gevoel. Hierdoor beseft het lichaam dat je dus wakker bent en kan dit resulteren in een minder erg ochtendhumeur.
  3. Maak je mooi, neem bijvoorbeeld een lekkere douche. Als je tijd in jezelf investeert, heb je het idee dat je met een doel bent wakker geworden. Je lichaam gaat dan van de spaarstand af en daardoor kan je ochtendhumeur afnemen. Een douche helpt je daarnaast ook ontspannen, waardoor je je automatisch meer zen voelt. Probeer dit allemaal niet te gehaast doen, want dat werkt juist averechts op je ochtendhumeur.
  4. In de avond neem je tijd om te ontspannen. Neem voordat je naar bed gaat een lekker kopje thee (cafeïnevrij) en zet je leukste Netflixserie op. Wellicht vind je een spelletje spelen juist ontspannend. Zorg ervoor dat je de rust neemt zodat je de volgende ochtend relaxter wakker wordt dan wanneer je dat niet doet.
  5. Je zorgt ervoor dat je iedere nacht acht uur slaapt. Een volwassene heeft gemiddeld acht uur per nacht nodig om aan zijn slaap te komen. Als je te weinig slaapt, kan dat gevolgen hebben op je humeur en zeker op je ochtendhumeur. Door aan voldoende slaap te komen zorg je ervoor dat je weer stralend voor de dag kunt komen.

Als je deze tips in acht neemt, dan zul je merken dat je ochtendhumeur langzaam maar zeker verdwijnt. Let er wel op dat dit een proces is, je lichaam moet eraan wennen. Het volhouden van deze tips is the key!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *