Kende jij deze bizarre bijwerking van paracetamol al?

Iedereen kent de paracetamol wel en ook iedereen heeft thuis wel een pakje met paracetamols liggen. De paracetamol gebruiken we tegenwoordig voor het minst of geringste pijntje dat we hebben. Alleen heel veel mensen zijn zich niet bewust van een wel hele vreemde bijwerking.

De paracetamol vermindert namelijk je inlevingsvermogen en dus niet alleen de pijn. Onderzoekers van de universiteit in Ohio beweren namelijk dat je na het nemen van een paracetamol, minder in staat bent om je te inleven in andere mensen. In principe ben je voor even een ander persoon dus.

De onderzoekers hebben een onderzoek gehouden met 80 studenten om te zien of hun theorie waar is. Hieronder lees je hoe bizar die bijwerking nu echt is.

De onderzoekers lieten namelijk 80 studenten een drankje nemen, 40 studenten kregen een drankje waarin paracetamol zat verwerkt en de andere 40 kregen een drankje zonder paracetamol. De studenten wisten overigens niet welk drankje ze kregen.

Daarna moesten de studenten acht verhaaltjes lezen waarin best heftige dingen gebeurden. In een verhaaltje verloor iemand namelijk zijn vader en in een ander verhaaltje sneed iemand zich tot op het bot.

De studenten moesten daarna de pijn in het verhaaltje een cijfer van 1 tot en met 5 geven. Wat nu blijkt uit het onderzoek, is dat de studenten die een drankje met paracetamol hadden gekregen de pijn in het verhaaltje allemaal lager inschatten en zeker in vergelijking tot de studenten die het normale drankje hadden gekregen.

Dus voortaan toch maar oppassen met het achteloos slikken van de paracetamol, want het heeft toch een bijwerking die niet zo prettig is.

Deel dit bericht met je familie en vrienden, want zij moeten dit ook weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *