Dé manier om van hoofdluis af te komen

Al vanaf jonge leeftijd krijg je te maken met hoofdluis. Ze komen het vaakst voor bij kinderen op de basisschool en dus wordt hier ook vaak gecontroleerd of de schoolkinderen last hebben van hoofdluizen. Misschien heb je ooit weleens luizen gehad, of ben je wellicht een luizenmoeder. Je weet dat het vervelend is om ze te hebben!

Hoofdluizen zuigen bloed uit de hoofdhuid, zodat ze in leven kunnen blijven. Dit is nog niet zo heel erg, maar het vervelende van deze luizen is dat ze erg kunnen jeuken. Een andere reden dat er op basisscholen altijd zo streng wordt gecontroleerd is, omdat hoofdluizen erg snel overspringen naar iemand anders. Het is dus hartstikke besmettelijk, waardoor een hele klas binnen no-time last van de luizen kan krijgen.

Personen die last hebben van hoofdluizen moeten hiervoor vaak naar de dokter en krijgen allerlei dure middeltjes voorgeschreven die ze moeten gaan kopen. Wat echter nooit wordt verteld is dat je helemaal geen dure middeltjes nodig hebt om van hoofdluis af te komen. Zie op de volgende pagina precies wat je nodig hebt en wat je moet doen om binnen enkele uren al een verschil te merken.

Wat heb je nodig?

 • Mondwater
 • Douchemuts
 • Handdoeken
 • Luizenkam
 • Witte azijn
 • Ongeveer 2,5 uur van je tijd

Wat moet je doen?

 1. Maak je haar helemaal nat met mondwater.
 2. Doe je douchemuts op en wacht ongeveer een uur.
 3. Was je haar met witte natuurazijn en wacht nogmaals een uur.
 4. Was je haar met shampoo.
 5. Kam je haar uit met een luizenkam. Vaak is het verstandig dat kammen aan iemand anders over te laten omdat je niet goed kunt zien of je alle luizen hebt.

Waarom werkt het spul zo goed?

De azijn zorg ervoor dat alle eitjes doodgaan en het mondwater zorgt ervoor dat luizen wegblijven uit jouw haar. Je moet je haar na de spoeling van mondwater en azijn nog een keer wassen omdat je haar anders erg stinkt. Het kost wel even wat tijd, maar dan heb je in ieder geval een luisvrij hoofd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *