Zie wat er gebeurt wanneer je 4 plakjes tomaten in potgrond doet

Er is niets mis met de tomaten die je bij de supermarkt of groenteboer haalt. Ze zien er prima uit en ze smaken ook goed. Alleen zelfgekweekte tomaten smaken over het algemeen toch iets lekkerder. Wat is nu lekkerder dan een verse tomaat uit je eigen tuin.? Het kost alleen wat meer werk dan tomaten uit de supermarkt.

Zelfgekweekte tomaten zijn echter zeer makkelijk te maken. Je kunt namelijk wat zaadjes halen, maar er is vanaf nu een makkelijker manier waarbij je geen zaadjes nodig hebt en je hoeft ook niet weken te wachten totdat de tomaten rijp zijn. Op deze manier heb je geen zaadjes nodig om zelfgekweekte tomaten te hebben.

Het enige wat je moet doen is wat rijpe tomaten in de supermarkt kopen of bij je groenteboer halen, want in elke tomaat zitten zaadjes en die zaadjes zijn goed te gebruiken. Die zaadjes zitten in elke tomaat en een tomaat is wel goed voor 10 andere tomatenplanten. Op deze manier kun je dus zelfgekweekte tomaten maken die van goede kwaliteit zijn, als je er maar genoeg aandacht aangeeft.

In het filmpje zie je hoe simpel het is om zelfgekweekte tomaten te hebben. In het filmpje wordt  stap voor stap uitgelegd wat je moet doen. Dit is een efficiënte manier waar heel veel mensen nog niet aan gedacht hebben. Op deze manier hoef je geen geld meer uit te geven aan het kopen van tomaten!

Mocht je geen zin hebben om het onderstaande filmpje te bekijken, dan kun je het stappenplan hieronder aanhouden:

  1. Vul een plantenbak met potgrond.
  2. Snijd een tomaat in  dunne plakken (ongeveer 6 mm  tot 1 cm).
  3. Leg vervolgens de plakken op de potgrond. Zorg ervoor dat de pitjes in het midden van de tomatenschijf zitten.
  4. Leg erover een laagje potgrond. Als je wat compost eroverheen legt, dan heb je nog meer kans dat de tomaten zullen groeien. Zorg ervoor dat je de tomaten bedekt met maar een dun laagje.
  5. Zorg ervoor dat je de plantjes op tijd water geeft, zodat ze kunnen groeien. Je kunt door een vinger in de potgrond te steken weten of de grond te droog of te nat is. Als de grond te droog is, dan moet je de grond wat water geven. En als de grond te nat is, dan geef je dus geen water! Verder zijn er tegenwoordig ook apps die je berichten kunnen sturen om je planten op tijd water te geven, waardoor ze sowieso niet doodgaan. Daarnaast bestaan er ook waterbollen die je vult met water en de plant zelf bepaalt wanneer die drinkt door zijn wortels. Deze kunnen ook de groei van de plant stimuleren, in dit geval de tomatenplant.

Deel dit bericht met iedereen, want wie wil er nu niet heerlijke zelfgekweekte tomaten hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *