Afkomen van spinnen: deze 5 tips helpen!

Insecten in huis worden door de meeste mensen niet gewaardeerd. Ze vinden dat niet fris en maar een enge gedachte dat deze insecten door je huis kruipen wanneer je iets aan het eten bent of zelfs wanneer je gaat slapen.

Spinnen worden door de meeste mensen gevreesd, omdat ze er erg eng uit zien. Eigenlijk zijn deze insecten perfect om in huis te hebben, omdat zij ervoor zorgen dat alle andere insecten niet meer in het huis voor kunnen komen. Spinnen duidelijk eigenlijk op een schoon huis. Dus als je omdenkt, dan betekent dat dus dat je juíst een schoon huis hebt als je last van spinnen hebt.

Maar goed, er bestaat nog steeds zoiets als een arachnofobie: angst voor spinnen. En omdat veel mensen die angst hebben, hebben wij een aantal tips waarmee je de spinnen uit huis kunt verdrijven.

1. Citroen

Spinnen houden helemaal niet van citrusvruchten. Leg een paar van dit soort vruchten op plekken waar ze vaak te vinden zijn en ze zullen waarschijnlijk zo weg zijn.

2. (Wal)noten en kastanjes

Ze houden ook niet van de geur van noten. Leg dus walnoten of kastanjes op plekken waar ze vaak te vinden zijn en ze zullen er niet meer te vinden zijn.

3. Pepermuntolie

Leg pepermuntolie op hun favoriete plekken. Je kunt dat doen door de olie in schaaltjes te druppelen of gebruik een paar watjes en druppel daar de olie op. Side note: pepermuntolie helpt ook om ongedierte als muizen weg te houden: win-winsituatie dus!

4. Huis goed schoon maken

Spinnen vinden het helemaal niet fijn wanneer de vloer net gedweild is. Door het huis geregeld schoon te maken en te dweilen vermijd je dat spinnen blijven zitten op plekken. Daarnaast kun je ook hun webben kapotmaken met een plumeau waardoor je hun huis weghaalt en ze weer opnieuw op zoek moeten naar een plek om een web te spinnen.

5. Ceder

Wat spinnen ook niet fijn vinden is ceder. Ceder is een soort boom dat familie is van de den. Leg cedersnippers op plekken waar ze vaak komen en je bent zo van ze af.

Met deze vijf tips heb je sowieso minder spinnen in huis! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *