Kokosolie: manieren die je nog niet kent om te gebruiken

Eerder hebben we een artikel geplaatst over de voordelen en gebruiksgemakken van olijfolie. Een andere fijne olie is de kokosolie. Waar veel mensen misschien nog niet over na hebben gedacht is dat kokosolie een van de meest gezonde voedingsmiddelen is die er bestaat. Hieronder vind je zes grootse voordelen van wat kokosolie met zich mee kan brengen.

1. Gewichtsverlies

Omdat kokosolie niet wordt opgeslagen als vet kun je het perfect gebruiken voor het verliezen van wat gewicht. Wanneer je 1 tot 3 eetlepels per dag aan kokosolie eet kun je al behoorlijk wat gewicht verliezen.

2. Gebruiken als zonnebrandcrème

Sommigen weten dit al en maken hier al gebruik van, maar kokosolie kan perfect worden gebruikt als zonnebrandcrème. Het beschermt bijna net zo goed als zonnebrandcrème dus dat is een prima vervanger.

3. Perfect om te gebruiken tijdens het bakken

Omdat kokosolie een zeer hoog rookpunt heeft en het niet kan aanbranden, kun je kokosolie goed gebruiken tijdens het koken. Het heeft eigenlijk dezelfde functie als boter/olijfolie. Je kunt er dus heerlijk je vlees(vervanger) in bakken.

4. Conditioner

De echte make-uppers weten dit al wel. Kokosolie kun je ook goed gebruiken als conditioner. Heb je dus toevallig geen conditioner in huis of wil je het een keer proberen met iets anders? Doe dan eens wat kokosolie in je haar.

5. Minder vaak ziek

Kokosolie heeft ook als goede eigenschap dat het je immuunsysteem versterkt en je dus minder vaak ziek wordt.

6. Make-upremover

Je kunt geweldige spul niet alleen gebruiken als conditioner, maar ook als make-upremover. Misschien leuk om eens een keer te proberen.

Tegenwoordig kost kokosolie niet zo veel meer. Je kunt het product halen voor 3 euro bij de plaatselijke AH!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *