Eet vanaf nu dagelijks een citrus vanwege dit geheim

Een citrus is voor zoveel verschillende dingen goed, dat je eigenlijk elke dag een citrusvrucht zou kunnen eten. Citrusvruchten komen in verschillende soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan de citroen, een grapefruit, mandarijn en sinaasappel. In dit artikel worden vijf redenen gegeven waarom je dat dan ook daadwerkelijk zou moeten doen. Ze hebben niet alleen veel vitamine C in zich, maar ze hebben ook nog heel veel andere voordelen. Zie hieronder en op de volgende pagina alle voordelen van deze mooie fruitsoort en zorg ervoor dat jij vanaf nu ook kunt gaan genieten van alle voordelen.

1. Een goed bron van natuurlijke vezels

Iedere dag moet een vrouw op zijn minst 25 gram aan vezels binnen krijgen. Met het eten van een citrus ben je hiermee al een goed weg op weg! De vezels in een citrus zorgen ervoor dat je cholesterol naar beneden gaat en dat je glucosepijl netjes op dezelfde hoogte blijft.

2. Goed voor je hart

Omdat een citrus helpt met het krijgen van een lagere cholesterol en omdat ze veel vitamine C bevatten is een citrus erg goed voor je hart. Vitamine C staat al een lange tijd bekend als een vitamine die goed is voor je hart. Mocht je al medicijnen slikken voor een lagere cholesterol,  dan moet je misschien niet denken aan een citrus, omdat ze niet zo’n goede wisselwerking hebben als de medicijn.

3. Goed voor je bloedsuikerspiegel

Druivensuiker staat bekend om het feit dat de suikers snel kunnen worden opgenomen in het bloed en je er dus snel weer veel energie van krijgt. Wat een stuk minder goed is aan druivensuiker is dat ze je bloedsuikerspiegel in een erg korte tijd erg hoog kunnen opvoeren. Het voordeel van een citrus is dat dit erg langzaam gebeurt, waardoor je bloedsuikerspiegel geen grote schommelingen laat zien

4. Ze kunnen de duur van een verkoudheid verkleinen

Een citrus bevat veel vitamine C en dit kan een zeer positieve werking hebben op de duur van jouw gezondheid. Het gaat bacteriën tegen en je bent beter bestand tegen virussen. Een win-winsituatie, dus!

5. Misschien zorgen ze er voor dat je huid jong blijft

Vitamine C heeft een positieve werking op jouw huid. In 2007 is er een onderzoek gedaan naar mensen die veel vitamine C binnenkrijgen en mensen die weinig vitamine C binnenkrijgen. De mensen die veel Vitamine C aten kregen over de jaren minder rimpels en hadden veel minder last van een droge huid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *