Elke dag havermout: de voordelen op een rijtje!

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van een dag. Het zorgt ervoor dat je jouw dag goed kan beginnen en dat alles op gang komt. Zonder een goed ontbijt heb je een stuk minder energie en uit verscheidene onderzoeken is gebleken dat je dan ongezonder leeft.

De een vindt het fijn om de dag te beginnen met boterhammen terwijl de ander liever een kom met yoghurt wil maar een andere gezonde optie is havermout. Er zijn tien redenen waarom je eigenlijk elke dag zou moeten ontbijten met havermout. Daarnaast kun je blijven variëren met havermout, je kunt er pannenkoekjes van bakken, een papje van maken of het verwerken in bijvoorbeeld een smoothie. Ook kun je de muesli die je normaal in je yoghurt doet vervangen door havermout.

Waarom is havermout nou zo goed om te verwerken in je ontbijt?

1. Zenuwstelsel

Havermout bevat vitamines B. Deze vitamine blijken erg goed te zijn voor het zenuwstelsel.

2. Botten

Naast de vitamines B bevat havermout ook calcium, wat weer erg goed is voor je botten.

3. Spijsvertering

Voor een goede spijsvertering heb je ongeveer 25 tot 40 gram vezels nodig per dag. Wanneer je jouw dag begint met havermout dan heb je als 20% van jouw dagelijks benodigde vezels binnen!

4. Schildklier

Wat de meeste mensen niet weten is dat havermout ook jodium bevat. Jodium is weer goed voor de werking van het schildklier. Het schildklier is een belangrijk orgaan dat de hormonen voor de stofwisseling aanmaakt. Dat betekent dus dat het voor energie kan zorgen!

5. Hart

Mensen die dagelijks havermout eten hebben een veel kleinere kans op hart- en vaatziektes. Daar gaat je hart toch sneller van kloppen? 😉

6. Koolhydraten

Doordat er behoorlijk wat koolhydraten zitten in een portie havermout krijg je er veel energie van. Daarnaast zijn het geen snelle, en dus slechte, koolhydraten waardoor je je energie gedurende dag beter aanhoudt. Havermout is een natuurlijke booster voor je energie.

7. Gewicht in balans

Met behulp van havermout zorg je ervoor dat je je gewicht een stuk beter in balans is. Het is erg gezond en dus een goede toevoeging aan je alledaagse eten.

8. Verhoogde weerstand

Er zijn verschillende onderzoeken die er op wijzen dat havermout een positieve invloed heeft op je gezondheid. Daarnaast kun je je havermout extra gezond maken door er wat extra fruit aan toe te voegen. Een maaltijd die boordevol goede vitamines en voedingsmiddelen zit, dus!

9. Bloedsuiker

Havermout bevat niet veel suikers en wel veel vezels. Dit zorgt ervoor dat je een constantere bloedsuikerwaarde krijgt.

Dus ga maar gauw op zoek naar de heerlijke ontbijtreceptjes waar je havermout in kunt verwerken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *