Verschoon jij jouw bed vaak genoeg?

Wat is nou de juiste hoeveelheid om de lakens te verschonen? Veel mensen hebben hier helaas geen weet van. Het antwoord hierop is namelijk iedere week! Uit onderzoek is gebleken dat ruim 55% van de mensen het bed niet wekelijks verschoont. Er zit een naar gevolg achter het niet wekelijks verschonen van je bed. Wat het gevolg daarvan is, lees je hier.

Tegenwoordig werken de vrouwen bijna allemaal net zoveel als de mannen. Dit zorgt alleen wel vaak voor een probleem in het huishouden. De taken moeten dan namelijk verdeeld worden en dat loopt niet altijd even soepel. De vrouw doet daarom nog steeds het meeste in het huishouden, maar soms heeft zij er gewoon niet zo’n zin in en laat alles liggen.

Bij sommige dingen kan dat prima, maar als het gaat om het verschonen van je lakens is het heel belangrijk om dit wekelijks te doen. Het verschonen wordt ervaren als een vervelend klusje, omdat je allerlei dingen moet tillen. Je moet een zwaar dekbed erin en eruit halen, je moet het wassen en drogen en als het dan uiteindelijk droog is, is het tijd om een dekbed erin te doen. Dit is dus een zwaar klusje.

De deskundigen op het gebied van wassen en het bestrijden van bacteriën zijn ervan overtuigd dat je de lakens één keer per week moet wassen. Dit beweren ze, omdat je tijdens je slaap veel vocht verliest. Dat vocht zit vol met allemaal oliën, huidschilfers en allerlei andere viezigheid.

Dit zijn niet de enige stoffen die gevonden worden in het bed na de nachtelijke slaap. In onderzoeken is namelijk ook veel speeksel gevonden dat zich in de lakens nestelde en daarnaast zijn er ook urine- en poepresten aangetroffen in de lakens. Deze bacteriën/viezigheden blijven dus allemaal op je lakens liggen. En als je de lakens dan niet wast,  stapelt dit zich allemaal op. Daarom is het belangrijk om iedere week je lakens te verschonen ook al kost dit veel tijd en moeite. Het zorgt ervoor dat je in ieder geval bacterievrij slaapt en dat is ook erg belangrijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *