Met volgende trucs zorg je ervoor dat je geen opgezwollen voeten meer krijgt

Er zijn veel mensen die last hebben van voeten die veel vocht vasthouden. Een klein deel van mensen weet maar wat daar tegen gedaan kan worden. Maar dat is vanaf nu verleden tijd, want in dit artikel vind je zes trucs om ervoor te zorgen dat je nooit meer last hebt van  opgezwollen voeten die vocht vasthouden.

Truc 1: insmeren van voeten met appelazijn

Appelzijn is een goedje dat ieder huishouden heeft. Het is niet alleen handig om heerlijke gerechten te creëren maar dus ook om opgezwollen voeten tegen te gaan. Voordat je gaat douchen smeer je je voeten of lichaam in met appelazijn. Vervolgens laat je dat even intrekken om het appelazijn zijn werk te laten doen. Daarna stap je de douche in en spoel je het azijn van je voet of van je lichaam af. Wil je alleen ervoor zorgen dat je geen vocht meer in je voeten hebt ,dan smeer je alleen je voeten in maar anders kun je je hele lichaam ermee insmeren.

Truc 2: veel water drinken

Dat klinkt misschien heel simpel, maar voor sommige mensen is het moeilijk om heel veel water te drinken. Een volwassen persoon moet namelijk gemiddeld 1.5 tot 2 liter vocht per dag binnenkrijgen. Daarnaast klinkt ook veel water drinken misschien wat tegenstrijdig, omdat je al last hebt  teveel vocht. Maar je kunt ook vocht afdrijven door juist veel vocht binnen te krijgen. Daarom is het heel belangrijk om genoeg water te drinken.

Truc 3: voeten laten weken in een badje met natuurlijk zout

In een bak of teil voeg je een grote hoeveelheid natuurlijk zout toe. Via het zout wordt er vocht uit je lichaam getrokken. Laat je voeten erin weken voor ongeveer een halfuur. Doe dat een aantal keer per week, dan zal het resultaat al snel te zien zijn.

Truc 4: ga sporten

Over deze truc valt niet heel erg veel uit te leggen, maar het is belangrijk dat je gaat sporten. Door sporten verlies je namelijk veel vocht. Tijdens het sporten ga je zweten en daarom is het zeer belangrijk voor je lichaam om te gaan sporten. Ook hier geldt dat je nog wel genoeg water drinken, want dat helpt dus bij het vocht afdrijven (zie truc 2).

Truc 5: omhoog met de voeten

Door met je voeten omhoog te gaan liggen zorg je ervoor dat het vocht naar boven stijgt. Hierdoor wordt het vocht beter over je lichaam verdeeld. Wanneer je dit doet, betekent dat dus dat je minder last zult krijgen van de vochtvasthoudende voeten.

Truc 6: innemen van magnesiumtabletten op dagelijkse basis

Het belangrijkste kenmerk van magnesium is dat het een vochtafdrijvende vitamine is. Magnesium is in veel winkels te verkrijgen in tabletvorm en als vitaminepil. Magnesiumtabletten zijn geschikt om in te nemen als je last hebt van opgezwollen voeten. Magnesium is buiten dat ook nog voor een heleboel andere dingen goed in je lichaam. Magnesium helpt bijvoorbeeld bij het bevorderen van je slaap of bij het herstel van je spieren nadat je intensief hebt gesport, zoals in truc 4 werd aangegeven. Neem een of maximaal twee keer per dag een magnesiumtablet in.

Door de bovenstaande trucjes op te volgen zul je veel minder last hebben van opgezwollen voeten en dus minder last ervan ervaren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *