De politie waarschuwt mensen om dit soort Facebook- en Instagramvriendschapsverzoeken absoluut niet te accepteren

Bijna iedereen weet dat je voorzichtig moet zijn met wat je doet op Facebook. Je moet uitkijken met wat je erop zet maar je moet ook uitkijken met wie je vrienden wordt. Er zijn namelijk een aantal vriendschapsverzoeken die over het Facebook gaan waarvoor je extra moet oppassen. Er is een groep die mensen oplicht via Facebook en dat begint met een simpel vriendschapsverzoek.

De vriendschapsverzoeken waarop je extra alert moet zijn, zijn vriendschapsverzoeken van knappe vrouwen en van knappe mannen die je niet kent. De groep die erachter zit wil namelijk toegang tot jouw vriendenlijst. Zodra ze daar eenmaal bijzitten dan beginnen ze pas. Als ze vrienden met jou zijn dan hebben ze toegang tot alles wat jij op Facebook zet. Stel dat je erop zet dat je op vakantie bent, dan weten zij dat dus ook. Op dat moment kunnen zij jouw adres makkelijk vinden en kunnen ze op deze manier heel gemakkelijk jouw huis leegroven. Op dat moment ben jij dus aan het genieten op vakantie maar kun je een telefoontje verwachten van de politie met het droevige nieuws dat er bij je is ingebroken.

Een andere manier is dat ze een bericht sturen naar je sturen met een link erin. Deze link leidt tot een kwaadaardige site. Deze vorm van oplichting is niet alleen actief op Facebook maar ook op Instagram. Ze trekken je aandacht door in de meeste gevallen een seksuele getinte foto als profielfoto te hebben. Hierdoor hopen ze je aandacht te trekken en hopen ze dat je op de link klikt. Dit moet je vooral niet doen! Als je dat wel doet, dan kunnen ze op deze manier jouw device hacken en kunnen ze zo bij jouw persoonlijke gegevens. In ernstige gevallen kunnen ze zelfs in je bankgegevens en trekken ze op deze manier heel jouw bank leeg.

Pas dus op met wie je accepteert op Facebook, maar ook op Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *