Gouwe ouwe: gevangenen die dansen als Michael Jackson

Ondanks dat onze king of pop niet meer onder ons is, zijn zijn nummers en danspassen niet ondervertegenwoordigd. Zowel jong als oud kent de dansjes van Michael Jackson. Het uitvoeren gaat daarentegen wat minder bij sommigen. Maar niet bij sommige gevangenen.

Een gevangenis in de Filepijnen heeft iets geprobeerd met zijn gevangenen wat waarschijnlijk nog niet veel gevangenissen geprobeerd hebben. Ze hebben de gevangenen leren dansen op een liedje van Michael Jackson, de uitvoering gefilmd en uiteindelijk op het internet gezet.

De voormalige choreograaf van Michael Jackson ,Travis Payne,  bezocht de gevangenis meerdere malen om de dans in te studeren en de puntjes op de i te zetten. Nadat de gevangenen enkele weken dagelijks een paar uur hadden getraind waren ze er eindelijk klaar voor om te beginnen met het filmen van de dans.

Het ziet er prachtig uit. De gevangenen lijken wel ingehuurde dansers die dagelijks oefenen voor hun shows! Het is prachtig om te zien dat zoveel gevangen er vol voor gaan om uiteindelijk iets moois weg te zetten. Alles is perfect afgestemd en het dansje ziet er goed gestructureerd uit. Het filmpje zie je hieronder.

Het filmpje komt uit 2010, wellicht een goed idee om dit initiatief nog een keer in een andere gevangenis uit te voeren?