Daarom mag je je wasgoed werkelijk NOOIT meer in een kamer laten drogen!

Meestal wordt de was in de kelder of op zolder gehangen om te drogen en niet in de keuken of in de slaapkamer. Hier zit namelijk een reden achter en die reden mag absoluut niet genegeerd worden door mensen.

Helaas zijn er toch genoeg mensen die hun was in de keuken of in de slaapkamer laten drogen. De verwarming wordt dan meestal ook nog wat hoger gezet, omdat de was dan sneller droogt.

Maar wanneer je de was ophangt, dan stijgt in die omgeving de luchtvochtigheid met ongeveer 30%. Een grote mand met was bevat namelijk ongeveer 2 liter aan water en al dat water moet worden verdampt en dat gebeurt in de kamer waar dat de was wordt opgehangen. Dat lijkt onschuldig, maar de gevolgen mogen absoluut niet worden onderschat.

Nu ga ik je uitleggen wat er niet goed aan is om de was in de keuken of in de slaapkamer te laten drogen. Je leest ook welke gevolgen er veroorzaakt kunnen worden.

De verhoogde luchtvochtigheid zorgt ervoor dat schimmelsporen en bacteriën in die kamer vrij spel krijgen. Dat is juist wat je niet wilt hebben, want het is een gevaar voor je eigen gezondheid.

Er zijn ook genoeg symptomen die je niet met het blote ogen kunt zien en je zult dat dus ook niet meteen door hebben. Dit heeft ernstige gevolgen voor de gezondheid, omdat je het niet door hebt. De mensen die het meest kwetsbaar zijn, zijn de mensen met astma en de mensen met een laag immuunsysteem.

Dit kan dus longziektes, astma, allergieën en ademhalingsproblemen veroorzaken. In het allerslechtste geval kan een longaandoening leiden tot de dood. Dit zijn serieuze problemen, daarom is het ook belangrijk dat dit door niemand mag worden genegeerd.

Deel dit bericht met je familie en vrienden, want iedereen moet dit weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *